Laten we Beginnen!
Klaar om te starten? Neem een schone kom en doe daar de zure room, witte azijn, gehakte dille, suiker, een snufje zout en de geperste knoflook in. Meng dit goed door elkaar zodat je een lekker smeuïge dressing krijgt.
Was de komkommers zorgvuldig onder koud water en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. De rode ui snijd je in dunne halve ringen.
Doe nu de komkommerschijfjes en ui in de kom bij je romige dressing en hussel alles goed door elkaar zodat de groentes mooi bedekt zijn met de dressing. Bedek dan de kom met vershoudfolie en zet het in de koelkast. Laat de salade tenminste een uur koud worden zodat alle smaken goed kunnen mengen en de komkommers lekker sappig worden.
Na een uurtje is jouw bijgerecht klaar om te serveren. Deze komkommersalade is ideaal bij vrijwel elk gerecht, of het nu een gewone doordeweekse dag is of een luxe zondagse barbecue. De frisheid van de komkommer, de pittigheid van de rode ui en de zachte, romige dressing zijn een perfecte combinatie. De dille en knoflook maken het helemaal af. Met deze simpele stappen zet je iets alledaags om in iets speciaals op je eettafel!