Ontdek hoe je Oma’s Beroemde Stoofperen Maakt!

Grootmoeders stoofperen:

een stapsgewijze handleiding om ze klaar te maken! Als je op zoek bent naar een lichter alternatief voor dit recept, kun je kiezen voor een variant gemaakt met witte peren. In plaats van rode wijn, gebruik je witte wijn en voeg je kaneel, vanille en suiker toe. De overige stappen van het recept blijven grotendeels hetzelfde.

Volg deze stappen nauwgezet om het gerecht klaar te maken:

  1. Begin door de peren te schillen, terwijl je de stelen eraan laat zitten.
  2. Doe de peren in een grote kookpan en voeg er de rode wijn, suiker, kaneel, steranijs en kruidnagel aan toe. Breng de mix tot een kookpunt.
  3. Voeg, indien gewenst, de citruszest en/of het laurierblad toe.
  4. Laat de peren op een laag vuur sudderen voor een uur.
  5. Serveer de stoofperen warm of gekoeld.

Geniet van deze lekkere stoofperen, perfect voor de herfstperiode! Bent je net zo’n liefhebber van stoofperen? Ga je dit recept meteen uitproberen? Of heb je een nog beter recept? Deel dan zeker je recept of resultaat onder dit bericht op Facebook. Vergeet ook niet om dit artikel te delen!