9 fouten
Om de maximale voordelen van de airfryer te realiseren, moet je bewust zijn van de meest voorkomende valkuilen en deze proberen te vermijden.
1. Overbeladen van het mandje – Het mandje van de airfryer is ontworpen om een bepaalde hoeveelheid voedsel te bevatten. Het is dan ook niet aan te raden om het te vullen tot de rand, omdat dit kan leiden tot minder knapperig, of zelfs niet goed gegaard voedsel.
2. Geen voorverwarming – Het op temperatuur brengen van de airfryer voor het koken is van cruciaal belang voor het eindresultaat. Zorg ervoor dat je deze altijd voorverwarmt om een gelijkmatige garing van je eten te garanderen.
3. Vergeten om halverwege te schudden – Een ander tip voor het gebruiken van de airfryer is om het mandje halverwege het kookproces te schudden. Door dit te doen kan er een luchtstroom langs al je voedsel stromen, wat resulteert in een gelijkmatige en knapperige garing.
4. Verkeerde snacks kiezen – Zorg ervoor dat je snacks selecteert die compatibel zijn met een airfryer. Dit apparaat functioneert anders dan een traditionele friteuse, dus kies alleen voor snacks die hiervoor geschikt zijn.
5. Niet voorbereiden bij eerste gebruik – Wanneer je een splinternieuwe airfryer aanschaft, moet je ervoor zorgen dat alle beschermende verpakkingen, zoals polystyreen en plastic, zijn verwijderd voordat je gaat koken.
6. Schadelijke instrumenten hanteren – Vermijd het gebruik van scherpe metalen tools, zoals messen, om je voedsel te testen; deze kunnen het oppervlak van het mandje bekrassen. Gebruik liever instrumenten gemaakt van siliconen of hout. Kijk verder voor meer veelvoorkomende misstappen met de airfryer.
7. Geen olie gebruiken – Al staat een airfryer bekend om het koken met minder vet, soms is een beetje olie noodzakelijk voor een perfect resultaat. Dit zorgt voor betere warmteverdeling en voorkomt dat je eten te droog wordt.
8. Bakpapier als optie zien – Hoewel het handig lijkt om bakpapier in de airfryer te leggen voor een snelle schoonmaak, kan dit de luchtstroom beperken en zelfs tot brand leiden. Het is beter om geen bakpapier te plaatsen.
9. Groenten te fijn hakken – Extreem kleine stukjes voedsel kunnen rondgeblazen worden en uitdrogen in de airfryer. Voor het beste effect, houd je groenten in grotere, gelijkmatige stukken.
Door deze valkuilen te ontwijken en de gegeven suggesties toe te passen, haal je het meeste uit je airfryer en kun je smullen van heerlijke, knapperige gerechten. Welke van deze missers bega jij? Ga je veranderingen doorvoeren? Laat van je horen in de reacties op ons Facebookbericht. En vergeet niet om het verhaal te delen!