Deze 9 fouten maken bijna iedereen met hun airfryer! Verrassend!

Het succesvol benutten van een airfryer is niet altijd vanzelfsprekend. Het gaat er niet alleen om dat je de machine inschakelt en je voedsel erin gooit. Er zijn bepaalde fouten die iedereen naar alle waarschijnlijkheid maakt bij het gebruik van dit nuttige keukenapparaat. Om jou wegwijs te maken hoe je deze kunt vermijden, volgen hier enkele nuttige tips.

Een airfryer is absoluut een uitstekende keuze als het gaat om het kiezen van een zeer handige manier om maaltijden klaar te maken, die bovendien gezond zijn. Ondanks dat het gebruik van de airfryer eenvoudig en ongecompliceerd lijkt, kan het echter gemakkelijk gebeuren dat je een paar verkeerde stappen zet, als je niet op bepaalde zaken let. Om echt het meeste uit de airfryer te halen, is het belangrijk bekend te zijn met wat de voordelen en valkuilen zijn.

Een van de uitgesproken pluspunten van een airfryer is het feit dat deze het mogelijk maakt om vetvrij of vetarm te koken. Dit maakt het een betere en gezondere optie dan de traditionele frituurpannen. Volgens studies die zijn gepubliceerd in de European Journal of Lipid Science and Technology, maakt een airfryer gebruik van tot 70% minder vet dan traditionele frituurtechnieken.

Ter illustratie, dit zou een vermindering van 45 calorieën per 100 gram friet betekenen. Bovendien blijkt ook dat de airfryer beter in staat is om de vitamine C en antioxidanten in je voedsel te behouden dan de gewone frituurpan. Wil je weten wat de meest voorkomende valkuilen zijn bij het gebruik van airfryers?

Lees dan verder op de volgende pagina.