Zij onthult de smerigste plek in elke koelkast die nooit wordt schoongemaakt

De groentelade: een ongekende broedplaats

Volgens NSF International, een organisatie die gezondheidsnormen en certificeringen opstelt om de volksgezondheid te beschermen en consumenten te informeren over hygiëne, is de smerigste plek in de koelkast de groentelade. Dit is misschien verrassend, omdat groenten onschuldig lijken. Uiteraard moet je ze wassen, maar ze lijken niet zo risicovol als bijvoorbeeld rauw kippenvlees.

Uit tests van NSF bleek dat de groentelade verschillende bacteriën bevat, zoals Salmonella en Listeria, evenals gist en schimmels. Het probleem ligt niet zozeer bij de groenten zelf, maar bij de kans op besmetting door andere items, zoals vleessappen in een winkelwagen of boodschappentas. Vaak zijn we voorzichtig met het afdekken van rauw vlees in de koelkast, maar waarom letten we niet even goed op groenten die we achteloos in de groentelade stoppen?

Een eenvoudige oplossing

Gelukkig is het vrij eenvoudig om de groentelade schoon te maken. Haal de lade uit de koelkast, verwijder alle resten en was de lade grondig met afwasmiddel en warm water in de gootsteen. Laat hem aan de lucht drogen of dep hem droog met keukenpapier voordat je hem weer terugplaatst. Probeer dit ongeveer een keer per maand te doen om een schone en veilige plek voor je groenten te garanderen. Wanneer heb jij voor het laatst de groentelade van je koelkast grondig gereinigd?