Koelkasten zijn onmisbaar in onze keukens. Ze houden ons eten vers en beschermen het, zodat we het langer kunnen bewaren. Door de koude temperatuur wordt de groei van bacteriën in ons voedsel vertraagd. Maar ondanks dat het een handig apparaat is, zijn er ook enkele gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik.

Bacteriën vinden hun weg
Denk eens aan de hoeveelheid voedsel die dagelijks in en uit de koelkast wordt verplaatst. We openen en sluiten de koelkast meerdere keren per dag. Dit geeft bacteriën van buiten de kans om zich in onze koelkasten te nestelen. Er zijn bepaalde plekken in de koelkast die veel viezer zijn dan we denken, en we vergeten vaak om deze schoon te maken. Een van de meest voor de hand liggende plekken is het handvat van de koelkast. Dit wordt vaak aangeraakt, soms met vieze handen, wat leidt tot de overdracht van verschillende bacteriën. Maar tot de verbazing van velen is er een nog vuilere plek in de koelkast. Benieuwd? Lees verder op de volgende pagina.