Waarom je deze gerechten nooit in een restaurant moet bestellen, volgens een chef-kok

4. Het beruchte kipgerecht

Kip is vaak een favoriete keuze in vele restaurants, maar het risico op een droge en saaie maaltijd is groot. Chefs adviseren om in plaats daarvan te kiezen voor gerechten waar het restaurant om bekendstaat of voor seizoensgebonden specialiteiten.

5. Vooraf klaargemaakte desserts

Desserts die al ver van tevoren zijn bereid, denk aan bepaalde taarten en mousses, kunnen hun versheid en smaak verliezen. Informeer bij de server welke nagerechten dagvers zijn en nog op de dag zelf zijn gemaakt voor de lekkerste keuze.

6. De altijd dure pasta

Simpel bereide pastagerechten zijn vaak schrikbarend duur voor wat je krijgt. Een basis spaghetti bolognese kun je thuis voor veel minder geld maken. Kies liever voor complexere pasta’s die de expertise van de chef laten zien.

In een restaurant eten draait niet alleen om het voedsel, maar om de hele beleving. Door slim te kiezen voorkom je teleurstellingen en geniet je des te meer van je avondje uit. Schroom niet om de bediening te ondervragen over de gerechten; zij kunnen je vaak naar de beste keuzes leiden.

Vond je deze insight handig? Deel het met je vrienden en familie op Facebook, zodat ook zij deze nuttige tips voor hun volgende restaurantbezoek kunnen gebruiken!