Waarom je deze gerechten nooit in een restaurant moet bestellen, volgens een chef-kok

Wanneer je besluit om gezellig buiten de deur te eten, wil je absoluut niet eindigen met een maaltijd die tegenvalt. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat zelfs in de allerbeste eethuizen bepaalde menu-items beter links gelaten kunnen worden? Een chef met veel ervaring deelt geheime tips over welke gerechten je eigenlijk beter kunt overslaan en legt uit waarom.

1. Verse vis van de dag – Hoe vers is het echt?

De term ‘verse vis van de dag’ klinkt misschien aantrekkelijk, maar de realiteit kan anders zijn. Veel eetgelegenheden krijgen maar een paar keer per week verse vis aangeleverd. Dus de kans is groot dat de ‘verse’ vis al enige tijd in de koeling ligt te wachten. Het is slimmer om vis te bestellen op de dagen dat de leveringen plaatsvinden, meestal zijn dit dinsdag en vrijdag.

2. De bekende Caesar salade

Hoewel een Caesar salade een populaire keuze is, kan het juist in restaurants een tegenvaller zijn. Componenten zoals de dressing en de croutons worden soms ruim van tevoren gemaakt en bewaard, wat kan resulteren in een minder frisse smaak. Daar komt nog bij dat het voor de simpele ingrediënten die gebruikt worden vaak te prijzig is.

3. Ingewikkelde dag specials

Let op met specials die over-ingewikkeld lijken te zijn. Deze kunnen soms een manier zijn voor het restaurant om van restjes af te komen. Als de lijst van ingrediënten lang of bijzonder vreemd is, vraag dan hoe recent dit gerecht aan het menu is toegevoegd. Ontdek meer gerechten op de volgende pagina.