Ontdek wat er met je lichaam gebeurt als je plotseling stopt met brood eten

Tegenwoordig zijn mensen erg bewust van hun voedingskeuzes. Soms komen ze erachter dat bepaalde voedingsmiddelen, zoals gluten, niet meer goed vallen. Dan is het wellicht nodig om bepaalde soorten brood links te laten liggen. Maar hoe reageert je lichaam eigenlijk als je na jaren ineens stopt met het eten van brood? Hier lees je wat er dan gebeurt.

Effect op je bloeddruk als je stopt met brood

Je hart pompt bloed rond, wat we bloeddruk noemen. Een teveel aan zout kan je bloeddruk omhoog stuwen. Aangezien veel broodsoorten rijk zijn aan zout, kunnen ze bijdragen aan een hogere bloeddruk. Het minderen of stoppen met het eten van brood kan juist een verlagend effect hebben op je bloeddruk.

Een onderzoek uit 2020 in het tijdschrift Nutrients ondersteunde deze bevinding. De studie omvatte volwassenen tussen 20 en 50 jaar uit Mexico-Stad en suggereerde een reductie van zout in brood om de bloeddruk beter te beheersen.

Afvallen door minder brood te eten

Veel mensen zien brood als een boosdoener voor het aankomen in gewicht, en denken erover om brood te schrappen om te vermageren. Echter, het algemeen verminderen van calorieën draagt bij aan gewichtsverlies, niet alleen het weglaten van brood. Ontdek nog 2 andere effecten op de volgende pagina.