Waarom slimme koks hun citroenen altijd invriezen: dit verandert alles!

De Pluspunten van Bevroren Citroenen

Citroen: fris en gezond
Citroenen staan bekend om hun zure smaak, wat ze tot niet de meest populaire vruchten maakt om zo te eten. Maar het invriezen van citroenen kan daar verandering in brengen. Door invriezen wordt de smaak iets zachter, waardoor ze makkelijker te consumeren zijn. Maar het draait niet alleen om de smaak: citroenen zijn uitzonderlijk goed voor je gezondheid! Ze kunnen bacteriën doden, kanker helpen voorkomen en met hun weerstandverhogende eigenschappen je bloeddruk regelen. Ook zijn ze een natuurlijke hulp tegen stress en depressie.

Het belang van de citroenschil
Heb je je ooit afgevraagd waarom de schil van een citroen zo belangrijk is? De schil bevat namelijk vijf tot tien keer zoveel vitamines als het sap! Als het bevroren is, is de smaak ontzettend anders, waardoor het zelfs een smakelijke snack kan zijn. Vergeet niet de citroen goed te wassen voordat je hem in de vriezer bewaart.

Door bevroren citroenen in je vriezer te hebben, heb je altijd een voorraad die lang goed blijft. Ze zijn niet alleen handig als smaakmaker, maar kunnen ook dienen als verfrissende ‘ijsblokjes’ in je drankje. Geniet ervan en drink zorgeloos citroenwater!