Ontdooi je vlees razendsnel en met dit slimme truukje!

Nu we hebben gesproken over het juiste invriesproces, laten we doorgaan met het ontdooien. Velen van ons hebben een eenvoudige methode: we halen het vlees ‘s ochtends uit de vriezer zodat het de tijd heeft om te ontdooien. Maar veel experts raden dit af. Als kip, rund- of varkensvlees te lang buiten de koelkast blijft liggen, kunnen er schadelijke bacteriën groeien die niet goed zijn voor onze gezondheid. Gelukkig hebben we een snelle en simpele truc om dit te voorkomen en je ingevroren vlees in een handomdraai te ontdooien.

Alles wat je nodig hebt, is een kom of pan met warm water en een paar diepvrieszakjes. Hier is hoe je te werk gaat: Plaats je ingevroren vlees in een diepvrieszak en verzegel het. Leg de zak vervolgens in de pot met warm water. Het water mag niet te heet zijn, want dat kan het vlees gedeeltelijk koken. Door het vlees in de zak te laten ontdooien, voorkom je dat bacteriën zich vermenigvuldigen en, afhankelijk van de dikte, zal je vlees in no time klaar zijn om te koken.

Met dit eenvoudige trucje hoef je nooit meer te stressen als je vergeten bent het vlees te ontdooien. Het maakt koken makkelijk, zelfs als je vergeetachtig bent of weinig tijd hebt. Bovendien zorgt het ervoor dat je vlees altijd van de beste kwaliteit is, ongeacht hoe snel je het moet bereiden.