Tijgerbalsem, wie kent het nostalgische potje niet? Hoewel dit zalfje in de afgelopen jaren wat uit het zicht is verdwenen, is de werking ervan nog altijd een wonder te noemen. Dit Chinese, reeds meer dan honderd jaar oude brouwsel is ooit op de markt gebracht door de Chinese herbalist Aw Chu Kin in 1870.
De meeste mensen hebben geen idee meer van het bestaan van dit briljante zalfproduct. Eenmaal gesmeerd, creƫert het een uniek warmtegevoel, dat bijzonder aangenaam is als je musculaire ongemakken ervaart. Tijgerbalsem kent echter talrijke toepassingen. Het biedt niet alleen effectieve verlichting bij pijnlijke of overbelaste spieren en gewrichten. Wist je dat het ook een superhandig hulpmiddel is voor huishoudelijke klusjes? Hieronder vind je enkele inspirerende manieren om tijgerbalsem te gebruiken!
Ongewenste beestjes: Als er plekken in je woning zijn waar regelmatig plaagdieren en insecten binnendringen, smeer daar dan wat tijgerbalsem. Ze worden afgeschrikt door de geur en blijven weg.
Nare luchtjes: Als je last hebt van transpiratiegeur, kun je wat tijgerbalsem op je huid smeren om het te maskeren. De mentholgeur neutraliseert de zweetgeur.
Verfresten op je handen: Als je verfspatten op je handen hebt gekregen na het verven, gebruik dan wat tijgerbalsem en veeg je handen af met een doek.
Keelpijn: Voel je keelpijn opkomen? Pak dan de tijgerbalsem en smeer het op je hals. Je merkt direct dat je ademhaling verbetert.
Verstopte neus: Tijgerbalsem is boordevol menthol. Als je last hebt van een verstopte neus, smeer dan wat tijgerbalsem op en net onder je neus. Zorg ervoor dat je het niet aanbrengt op de slijmvliezen in je neus, om irritatie te voorkomen.
Lees op de volgende pagina nog meer ingenieuze toepassingen voor tijgerbalsem.