Dit is waarom je een stuk citroen bij je kokende eitjes moet leggen…

De eenvoudige truc: eieren pellen met een scheutje citroen

Zo doe je het: Pak een citroen en snijd deze in tweeën voordat je de eieren kookt. Daarna kun je kiezen om het ei voorzichtig met de citroen in te smeren of simpelweg een kwart citroen in het kookwater te gooien voordat je de eieren kookt. Kook de eieren daarna zoals je gewoon bent tot ze de perfecte hardheid hebben.

Wat je daarna ontdekt, zal je verbazen: de eierschalen laten na het koken zo makkelijk los alsof er magie aan te pas komt. En die magie? Die komt van de citroen. Voordat je het weet, heb je perfect gegaarde eieren waarvan de schaal er moeiteloos afpelt. Dus dag frustratie en lelijke eieren!

Vond je deze tip nuttig? Vergeet dan niet dit geweldige keukengeheim te delen met je vrienden en familie op Facebook. Want laten we eerlijk zijn, wie wilt nu niet zijn leven in de keuken makkelijker maken?

Bron: Homerecipe