Hoe verwijder je hardnekkige vlekken van een plastic snijplank?

Voor veel vrouwen vanaf veertig is hun plastieken snijplank een essentieel hulpmiddel in de keuken. Of ze nu sandwiches maken of vlees en groenten snijden, ze waarderen het gemak en de bruikbaarheid ervan. Maar er zijn momenten waarop hardnekkige vlekken vasthouden in het snijvlak die niet eenvoudig te onttrekken zijn, zelfs na een grondige reiniging. Hier hebben we enkele suggesties voor het schoonmaken van je plastic snijplank en het verzekeren van een bacterievrije omgeving.

Intensieve reiniging
Tomaten, hete pepertjes en peterselie: deze en andere voedselproducten kunnen hardnekkige vlekken achterlaten op je plastic snijplank. Er zijn echter manieren om deze vlekken te verwijderen. Het is van cruciaal belang om te starten met een intense schoonmaak van de snijplank na elk gebruik. Dit kun je doen met behulp van afwasmiddel en water of door de snijplank in de vaatwasser te plaatsen. Zorg er ook voor dat de snijplank volledig droog is.

Verschillende snijplanken
Het Voedingscentrum raadt aan om verschillende snijplanken te gebruiken om bacteriën te weren en elke specifieke soort voedsel op een eigen snijplank te snijden. Het hanteren van verschillende kleuren kan je helpen om te weten welke plank past bij welk soort voedsel. Bijvoorbeeld, rood kan worden gebruikt voor vlees, wit voor brood, groen voor groenten, blauw voor vis en geel voor gevogelte. Dit helpt je om de juiste snijplank voor de juiste taak te gebruiken en kruisbesmetting te voorkomen. Als je liever één snijplank gebruikt, is het noodzakelijk om de snijplank zeer grondig te reinigen (en te drogen) voordat je wisselt naar een andere taak.

Ontdek de tip op de volgende pagina…