Goedkope wijnen
Als de zus van Yvette en haar zwager bij Hans en Yvette komen eten, is het een heel ander verhaal. “Thuis koken we misschien niet zo uitgebreid als in het restaurant, maar we doen ons best. We serveren een voor-, hoofd- en nagerecht en kiezen een goede wijn erbij. Het hoeft niet duur te zijn, maar het gaat om de aandacht en zorg die je eraan besteedt. De wijnen bij mijn zus zijn echte hoofdpijnwijnen, dus de laatste keer dat we er waren, nam ik mijn eigen fles mee. ‘Heerlijk uit Italië, past goed bij de pasta,’ zei ik. Maar de fles bleef onaangeroerd op het aanrecht staan. Toen kwam weer die goedkope van 3 euro in pak op tafel. Met tegenzin dronken Hans en ik ons glas leeg.”
Yvette beseft dat ze behoorlijk verwend is wat betreft eten en wijnen. “Ik wil mijn zus niet kwetsen, maar door die goedkope wijnen heb ik gewoon geen zin meer om bij haar te eten. Natuurlijk draait het om de gezelligheid, maar ik geniet minder als de gastvrouw zo overduidelijk geen moeite doet. Ze blijft mijn zus, dus niet meer bij haar gaan eten is geen optie. Maar hoe kan ik haar subtiel en vriendelijk duidelijk maken dat ik geen plezier heb in het drinken van die goedkope wijnen?”
Hoe zou jij dit aanpakken? Deel je gedachten met ons. We zijn heel benieuwd naar jouw mening.
(Inspiratie artikel: Damespraatjes.nl)