Ken je dat probleem wel? Het is tijd om te eten, en je beseft dat de kipfilet die je nodig hebt nog steeds in de vriezer ligt. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen om een ontdooide kipfilet te halen, maar dat is eigenlijk veel gedoe voor iets kleins. Gelukkig heb ik een slimme manier gevonden om je vlees supersnel en gezond te ontdooien!
Vlees goed invriezen
Voordat je aan ontdooien denkt, is het cruciaal om te weten hoe je vlees goed invriest. Als je vlees langzaam bevriest, ontstaan er ijskristallen in de sappen van het vlees, wat de celstructuren van de spiervezels kan beschadigen. Dit kan de kwaliteit verminderen wanneer je het vlees later wilt gebruiken. Dus hoe vries je vlees op de juiste manier in? Leg het in het koudste deel van je vriezer, meestal helemaal achterin. Zorg dat de temperatuur minimaal -18° is. Verpak het vlees goed om te voorkomen dat het uitdroogt, zodat het sappig en lekker blijft na het ontdooien.
De houdbaarheid van ingevroren vlees hangt van enkele richtlijnen af. Hoe groter het stuk vlees, hoe langer je het veilig kunt bewaren. Rundvlees kun je bijvoorbeeld tot zes maanden bewaren. Voor kalf-, varkens- en lamsvlees geldt een bewaartijd van maximaal drie maanden. Gehakt blijft goed voor ongeveer twee maanden en bereid vlees kan je tot twee à drie maanden bewaren.
Klik op volgende om verder te lezen