Vermijd deze 5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van hutspot

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel op tafel verschijnt. Het lijkt misschien simpel, maar er zijn een paar veelgemaakte fouten die je beter kunt vermijden. Door deze fouten niet te maken, kun je een perfecte hutspot bereiden.

1. Verkeerde verhoudingen

Een veelgemaakte fout is het verkeerd afwegen van de ingrediënten. Voor een perfecte hutspot is de verhouding van aardappelen, wortelen en uien belangrijk. Voor vier personen adviseert Jumbo bijvoorbeeld één kilo aardappelen, 750 gram wortelen en een halve kilo uien. Je kunt hiervan afwijken, maar houd de basisverhouding aan, zeker als je niet wilt dat de uiensmaak te sterk is.

2. Uien niet goed aanfruiten

Een andere fout is de uien direct mee te laten koken zonder ze eerst te fruiten. Kookboekenauteur Janneke Vreugdenhil raadt aan om eerst de uien te fruiten. Dit geeft een rijkere en meer diepgaande smaak aan je hutspot. Lees de andere 3 fouten die iedereen zou moeten vermijden op de volgende pagina.