Ben je dol op die krokante lekkernijen waar je maar niet genoeg van kunt krijgen? Dan ga ik je bijpraten over de ultieme snack: warme nacho’s vol kaas die je normaal gesproken bij een drankje krijgt in gezellige cafeetjes en restaurants. Iedereen weet hoe snel zo’n schotel onweerstaanbaar weggehapt is, want zeg nou zelf, eenmaal begonnen met knabbelen, is het bijna ondoenlijk om te stoppen. Maar nu is het gissen naar het keukengeheim van je geliefde bar of eethuis voorbij. Ik ga je namelijk laten zien hoe je thuis razendsnel deze onweerstaanbare traktatie tevoorschijn tovert. Krijg je er al zin in? Nou, ik wel!
Voor twee snacklustige zielen heb je het volgende nodig:
- Een half zakje van je favoriete tortillachips
- 300 gram fijn rundergehakt
- Paprikapoeder voor wat warmte in je gerecht
- Een klein beetje cayennepeper om het vuur op te stoken
- 1 rode en 1 gele paprika om je schotel te laten stralen
- 1 grote ui
- 1 dikke teen knoflook voor die onmiskenbare kick
- Een flinke hand kaas, lekker geraspt
En om het helemaal af te maken voeg je naar eigen inzicht wat zure room en chilisaus toe. Heb je iets tegen een van deze dips? Pak dan wat romige guacamole erbij. Maar niet te hard van stapel lopen, we beginnen eerst bij wat voorafgaat, op de volgende pagina vind je het uitgebreide recept.