Heb je eieren ooit zo gekookt? Probeer deze 5 tips en je bent om!

3. Prik in de eidooier om explosies te voorkomen!
Altijd gedacht dat je geen eieren in de magnetron kunt bereiden? Mis! Zorg dat de magnetronplaat heet is, voeg wat boter toe en breek een ei op de plaat. Prik wel even met een mes in de dooier. Waarom? Doe je dit niet, dan kan het ei ontploffen en wordt de magnetron een rommeltje.

[aoa id=’1′][/aoa]

4. Ei pocheren.
Wil je een ei pocheren maar lijkt dat lastig? Niets is minder waar! Breek een ei, giet de inhoud in een boterhamzakje, knoop het dicht en leg het in een pan met heet water. Koken maar, en voilà: een gepocheerd ei! Zorg er wel voor dat je het zakje hebt ingesmeerd met boter, anders krijg je het ei er niet meer uit.

5. Eigeel scheiden.
Vind je eigeel scheiden altijd zo’n gedoe en gaat het vaak mis? Met deze tip niet meer. Breek een ei op een bord, pak een leeg plastic flesje, knijp erin, houd het zo vast, plaats de opening boven het eigeel en laat de fles los. Waarom? Doordat je in de fles kneep, is alle lucht eruit. Wanneer je de fles loslaat, zuigt het eigeel mee naar binnen. Super handig!