Vitaminen behouden
Een ander punt om in gedachten te houden is het behoud van voedingsstoffen. Volgens het Voedingscentrum kan koken ervoor zorgen dat voedingsstoffen, vooral in bladgroenten zoals spinazie en boerenkool, verloren gaan. Koken kan bijvoorbeeld tot wel 50 procent van de voedingsstoffen vernietigen als je het te lang doet. Vooral Vitamine C is erg kwetsbaar voor hitte. Als je zoveel mogelijk voedingsstoffen wilt behouden, overweeg dan om je groenten te stomen.

Een overzicht van groenten en hun groeiplek
Om het eenvoudig te maken, hier een opsomming van groenten en waar ze groeien:
Groenten die boven de grond groeien:
- Broccoli
- Bloemkool
- Asperges
- Spinazie
- Sperziebonen
- Snijbonen
- Erwten
- Spruiten
- Artisjok
Groenten die onder de grond groeien:
- Aardappelen
- Zoete aardappels
- Wortelen
- Pastinaak
- Koolraap
- Knolselderij
- Ui
- Bieten
Als je deze simpele regels volgt, kun je niet alleen de kooktijd verbeteren, maar ook zorgen dat je groenten voedzaam en lekker blijven. Hoe kook jij je groenten? Ga je jouw aanpak veranderen? Laat het ons weten in een reactie op Facebook. Vergeet niet om het artikel te delen!
Bron: Instagram