Met aardappelen kan je zoveel en we eten ze ook geregeld of zelfs dagelijks. Je kan ze bakken, koken, poffen, frituren en pureren. Je kan ze schillen maar ook prima met schil eten. Je kan ze in blokjes, plakjes of partjes snijden en waarschijnlijk op nog veel meer manieren. Ik heb dit heerlijke recept gevonden om aardappels in de oven te maken.
Je hebt nodig:
- 3 of 4 aardappelen met schil
- 2 eetlepels zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 4 theelepels olijfolie
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en vet een bakplaat in of doe er bakpapier in. De aardappelen snij je partjes. Doe de partjes in een kom en meng ze met olijfolie. Voeg de Parmezaanse kaas toe en als laatste de knoflookpoeder en het zout. Leg de partjes met de schilzijde naar beneden op de bakplaat. Doe de bakplaat met de partjes in de oven en bak deze 25/35 minuten. De partjes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn en gaar.
Wat lekker bij de aardappelpartjes past is een lekkere yoghurtsaus. Dit past goed bij de knoflook. Een perfecte combinatie. Eet Smakelijk!!