Uit eten bij dure restaurants: “Mijn vent Pieter-Paul en ik zijn dol op culinair uit eten gaan. Vaak kiezen we voor tentjes die je in de Michelin-gids vindt, dan weet je dat het altijd top is,” deelt Rozemarijn. “Onze meiden van 3 en 5 blijven dan thuis met de oppas. Ze zien zo’n lang zeven gangen menu met bijpassende wijnen helemaal niet zitten, dus is het iets wat wij samen lekker doen. We vinden het ook fijn om wat tijd voor onszelf te hebben. Terwijl de kids en de oppas lekker een pizza eten, genieten wij van een sterrenmenu. Iedereen tevreden.”
Heerlijke complimentjes
Hoewel de kids het geweldig vinden om een avond bij de oppas door te brengen, vragen ze steeds vaker of ze mee mogen naar het restaurant. “Met kleintjes van deze leeftijd in een chic restaurant, dat zien wij nog niet zitten, maar we nemen ze wel regelmatig mee voor een lunch. Pieter-Paul en ik bestellen dan ieder twee gerechtjes en de kinderen eten gezellig mee. Meestal gedragen ze zich keurig. Laatst ontvingen we zelfs complimentjes van andere gasten omdat de kinderen zo netjes en gezellig aan tafel zaten.”
Fristi en kleurplaten
Niet altijd is het echter zo makkelijk. “Onze oudste werd laatst erg sjacherijnig zodra we het eetcafé binnenkwamen. Niets was goed en ze bleef maar roepen dat het ‘een ontzettend stom restaurant’ was. Pieter-Paul en ik wilden het liefst verdwijnen, maar de serveerster loste het goed op met een Fristi en een kleurplaat. Daardoor werd ze rustig en konden wij ons eten opeten. Bijna niemand heeft echt last van haar gehad.”
Onvriendelijke blikken
Recentelijk ging het echter weer mis, dit keer in een kleine bistro. “Gewapend met speelgoed en iPads gingen we naar binnen. Terwijl we de kinderen klaarzetten, zagen we al boze blikken van andere gasten. ‘Waarom kijkt die mevrouw zo boos?’, vroeg onze oudste veel te hard, terwijl een vrouw ons afkeurend aankeek. Ik negeerde haar vraag en knikte vriendelijk naar de dame, die direct haar hoofd wegdraaide en begon te fluisteren met haar tafelgenoot. Wat een zure blik, dacht ik nog.”
Lees verder op de volgende pagina