Wie heeft er ooit de kans laten schieten om zich in een ‘All You Can Eat’-restaurant te storten op een veelheid aan gerechten, allemaal voor een vaste prijs? Deze eetgelegenheden, die ons de mogelijkheid bieden om ongelimiteerd te genieten van diverse culinaire aanbod, lijken op het eerste gezicht ware paradijzen voor mensen die graag een goede deal scoren. Maar is deze perceptie wel correct?
Jezelf tegoed doen aan zoveel je maar kunt eten na een dag hard werken of tijdens een gezellig avondje uit met vrienden heeft zeker zijn aantrekkingskracht. We voelen ons verzadigd, voldaan, en meestal krijgen we het gevoel dat we waar voor ons geld hebben gekregen. Het lijkt alsof deze restaurants ons een plezier doen door ons zoveel mogelijk eten aan te bieden tegen een vaste prijs. Maar zit er misschien meer achter hun gulle aanbod?
Deze restaurants hebben er baat bij dat we zoveel mogelijk gerechten proberen. Daarom gebruiken ze subtiele technieken om ons te verleiden tot overeten. Het gevoel dat je krijgt als je probeert ‘je geld eruit te halen’ door maar te blijven opscheppen, zoals veelvuldig voorkomt bij bezoekers van dit soort etablissementen, kan misschien toch minder glorieus zijn dan je denkt. Het constant opscheppen van eten kan immers ook leiden tot ongemak en een gevoel van overvolheid, vergezeld van winderigheid de daaropvolgende dag.
Lees verder op de volgende pagina…