1. Staat jouw zilveren bestek altijd mooi te wezen op de eettafel? Wees dan voorzichtig met keukenpapier, want het kan akelige krasjes veroorzaken op het delicate oppervlak. Een microvezeldoekje of speciale poetsdoek voor zilver is een beter idee, zo houd je het langer mooi en excuses voor krassen zijn verleden tijd.
2. Een houten werkblad zorgt voor karakter in je keuken, maar het kan lijden onder het gebruik van keukenpapier. Dat kleine stukje papier zou namelijk de olieën kunnen opzuigen die je houten blad beschermen, waardoor het zijn glans verliest. Beter is het om een zacht doekje te gebruiken om het blad zijn charme te laten behouden.
3. Liever je lievelingsmes niet in de vaatwasser doen en snel afvegen met wat keukenpapier? Dat kan riskant zijn! Het mes kan door het papier snijden, met alle gevolgen van dien. Je kunt beter voor een sponsje of een degelijke doek gaan, dat is een stuk veiliger.
4. Hoe handig keukenpapier ook lijkt, het tikt aardig aan in de portemonnee en is onvriendelijk voor onze planeet. Hele bossen worden omgehakt voor dit wegwerpproduct, dat na één keer gebruiken op de afvalhoop belandt. Beter voor moeder natuur zijn de wasbare microvezeldoekjes of organisch katoen die je keer op keer kunt gebruiken en zo het milieu sparen.
5. Om nog maar te zwijgen over de bleekmiddelen en chemische stoffen die tijdens de productie van keukenpapier gebruikt worden. Deze kunnen op het papier achterblijven en uiteindelijk in je eten – en dus in jou – belanden. Gebruik dus liever natuurlijke reinigingsmiddelen voor de gezondheid van jou en je gezin. Duidelijk is dat keukenpapier soms meer nadelen heeft dan je op het eerste gezicht zou denken.
Waarom kies je niet voor herbruikbare schoonmaakdoeken? Ze zijn zacht, veilig en beter voor het milieu. Een slimme verandering voor jouw huishouden.