Waarom je een ei vanaf 30 centimeter hoogte moet laten vallen: een geniale truc!

Heb je zin in een perfect gebakken ei? Meestal tik je het ei dan aan de rand van de koekenpan. Soms werkt dit prima, maar er zijn ook momenten waarop je eindigt met een deel van je ei naast het fornuis of op je kookoppervlak.

Dit betekent dat je na het bakken aan de slag moet met schoonmaken. Bovendien is de kans groot dat er eierschil in je pan belandt, wat lastig te verwijderen is als het vermengd raakt met het eiwit of de dooier. Dit kan behoorlijk irritant zijn.

Maar geen zorgen, er is een super simpele oplossing die dit allemaal voorkomt. Als je deze techniek eenmaal kent, breek je nooit meer op de traditionele manier een ei.

Wat heb je nodig?

Voor deze methode neem je de pan waarin je het ei wilt bakken. Neem dan het ei en laat het van ongeveer 30 centimeter hoogte in de pan vallen.

Je zult merken dat het ei netjes openbreekt en het binnenste vloeiend in de pan glijdt, terwijl de dooier heel blijft. Je pakt de schil er makkelijk uit, zonder dat er stukjes in de pan achterblijven. Zo voorkom je ook geknoei.

Wil je meerdere eieren bakken? Geen probleem, gebruik dezelfde techniek voor elk ei. Het is snel, eenvoudig en bespaart je een hoop opruimwerk of het weghalen van eierschalen.