Wat denk je, zou je beter ‘s middags of ‘s avonds warm kunnen eten? Hier komt een helder antwoord voor je!
Het tijdstip waarop we onze maaltijden eten, is in de loop der jaren enorm veranderd. Waar het vroeger normaal was om de grootste maaltijd rond het middaguur te eten, zie je nu vaak dat mensen in westerse culturen de avondmaaltijd zien als het belangrijkste eetmoment van de dag, compleet met warme gerechten. Maar het lijkt erop dat de oude gewoonte om warm te lunchen ons welzijn ten goede zou kunnen komen.
De pluspunten van een warme lunch
Een warme hoofdmaaltijd rond het middaguur kan tal van voordelen hebben voor je gezondheid. Dit heeft meerdere redenen. Zo bevatten verse, zelfbereide gerechten meestal minder suikers dan bijvoorbeeld kant-en-klaar belegde broodjes. Ook zit er in heerlijke warme gerechten zoals groente, kip, vis of granen vaak meer voeding die je langer verzadigd houdt.
Je maag en darmen doen er langer over om zulke voedingsrijke maaltijden te verteren, wat maakt dat je je langer vol voelt en de neiging tot snacken vermindert. Een warme lunch vereist daarnaast dat je echt de tijd neemt om te eten, wat bijdraagt aan meer aandacht voor wat je eet. Snel wat naar binnen werken achter je bureau is er met een warme maaltijd niet bij, en dat kan overeten helpen voorkomen.
Wil je het fijne ervan weten? Scroll dan verder naar de volgende pagina.