Natuurazijn of schoonmaakazijn: welke is beter voor schoonmaken? Plus wat je nooit met azijn moet reinigen!

Met alle schoonmaakproducten op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Zowel natuurazijn als schoonmaakazijn zijn populaire opties. Maar hoe verschillen ze van elkaar en in welke situaties zet je ze in? Ik ga je vertellen wanneer en hoe je natuurazijn en schoonmaakazijn het beste kunt gebruiken voor je schoonmaakwerkzaamheden.

Kiezen tussen natuurazijn en schoonmaakazijn

Natuurazijn
Ook bekend als witte azijn, is natuurazijn een eco-vriendelijke optie voor het schoonmaken. Met een zuurtegraad rond de 4% is het een veilige keuze voor dagelijks gebruik. Het is perfect om keukens, wasbakken en badkamers mee schoon te maken.

Schoonmaakazijn
Dit type azijn is wat sterker met een zuurtegraad tussen de 6-8%. Dit maakt het ideaal voor het verwijderen van hardnekkige vlekken, het schoonmaken van ramen en het ontkalken van huishoudelijke apparaten, zoals je koffieapparaat en waterkoker.

Hoe verschillen ze?

Terwijl schoonmaakazijn door chemische processen wordt geproduceerd en vooral bedoeld is voor het schoonmaken van harde oppervlakken, is natuurazijn een product van de fermentatie van alcohol. Het is minder zuur dan schoonmaakazijn en is zelfs eetbaar. Maar hoe kies je tussen natuurazijn of schoonmaakazijn voor je schoonmaaktaken?

Schoonmaken met natuurazijn
Natuurazijn is zowel milieuvriendelijk als veelzijdig. Het is effectief op uiteenlopende oppervlakken om vuil en vlekken te verwijderen. Situaties waarin je natuurazijn goed kunt gebruiken, omvatten:

  • Keukenoppervlakken
  • Wasbakken
  • De badkamer
  • Tapijten
  • Kleding
  • Als vervanger voor wasverzachter

Lees verder op de volgende pagina.