Mocht je dit in koelkast hebben staan, haal het er dan direct uit! Lees hier waarom!

Gebakken producten

Brood en koek hoeven echt niet in de koelkast! Het zal het juist muf en droog maken.

Basilicum

Veel mensen denken dat basilicum snel bederft buiten de koelkast, echter is het de koelkast die er voor zal zorgen dat de smaak verloren gaat. Bewaar basilicum daarom in water en verschoon dit om de dag.

Kruiden

Kruiden hoeven niet gekoeld te worden. Het is daarom overbodig deze in de koelkast te zetten. Bovendien kan de smaak van de kruiden hierdoor verloren gaan!

Aardappels

Aardappels hoeven niet gekoeld te worden om hun versheid en smaak te behouden. Sterker nog, ook bij aardappelen kan dit ten koste gaan van de smaak.

Onaangebroken meloen

Alleen bij onaangebroken hele meloen niet in de koelkast zetten! Dit gaat ten koste van gezonde anti-oxidanten van de vroeg.

Fruit met zaadjes

Fruit met zaden heeft juist warmte en zonlicht nodig om rijp te worden. Door ze in de koelkast te bewaren, zullen ze niet rijpen en niet sappig en zoet worden.

Knoflook

Ook knoflook moet je niet in de koelkast bewaren. Dit gaat ten koste van de smaak en het sap. Bovendien zullen ze zo nog sneller uitdrogen.

Olie

Alleen notenolies horen in de koelkast! De rest kun je prima buiten de koelkast bewaren. Bovendien stijft de koelkast de olie juist op.

Honing

Honing wordt hard, wanneer deze gekoeld wordt. Behoud smaak en textuur van honing door het buiten de koelkast te bewaren!

Tomaten

Tomaten zullen in de koelkast alleen maar zachter worden en ook de smaak zal verloren gaan hierdoor.

https://www.youtube.com/watch?v=01TA5E_HubE