Let op: Gebruik geen keukenpapier meer voor deze schoonmaakklussen!

Hoe je keukenpapier wel moet gebruiken

Keukenpapier kan ondanks zijn beperkingen toch ontzettend handig zijn. Als je het op de juiste manier en op het juiste moment gebruikt, kan het je nog steeds van dienst zijn.

Verse kruiden
Hou je van verse kruiden, maar is de helft vaak bedorven voordat je ze kunt gebruiken? Maak een stuk keukenpapier nat, wikkel de kruiden erin, en bewaar ze in een afgesloten doosje in de koelkast. Op deze manier blijven ze langer vers en verspil je minder voedsel.

Koele drankjes
Vergeten om je drankjes op tijd in de koelkast te zetten? Geen nood. Wikkel de fles in een nat vel keukenpapier en leg hem een kwartiertje in de vriezer. Je drankje koelt stukken sneller af dan wanneer je het gewoon in de koelkast zou plaatsen.

Sla
Geopende zakken sla kunnen er vaak niet al te fris uitzien omdat ze vochtig en bruin zijn. Geen zorgen, met keukenpapier in de buurt komt het goed. Haal de sla uit de zak, rol het in keukenpapier en wacht een beetje. Het papier absorbeert het overtollige vocht en maakt de sla weer knapperig.

Kaarsvet
Als kaarsvet gemorst wordt, kan het een groot karwei zijn om de boel weer schoon te krijgen. Keukenpapier kan hier van pas komen. Leg een stukje keukenpapier op het kaarsvet en strijk er een paar keer overheen zonder stoom. Zo absorbeert het papier het vet zonder resten achter te laten.

Dus, hoewel keukenpapier niet overal voor geschikt is, zijn er genoeg situaties waarin het juist wel goed van pas kan komen. Het gaat erom te weten wanneer je het moet gebruiken en wanneer juist niet!