Heb je ooit eens stilgestaan bij andere manieren om eieren te maken, zonder de gebruikelijke kookplaat? Deze opvallende tips zijn supergemakkelijk uit te voeren, zelfs als je geen keukenexpert bent. Het is niet alleen simpel, maar ook een leuke manier om wat nieuws te proberen in de keuken. Hier zijn vijf creatieve manieren om eieren anders te bereiden, van pocheren op verschillende manieren tot magnetrontrucjes en meer.
1. Koffiemachine
De eerste stap in dit culinaire avontuur begint bij je koffiemachine. Ja, dat lees je goed! Je kunt eieren koken met je koffiemachine. Het enige wat je hoeft te doen is water erin gieten zoals je normaal zou doen en de eieren in de kan leggen. Zodra het water is doorgelopen, laat je de eieren zo’n tien minuten in het hete water liggen. Wat krijg je dan? Goedgekookte eieren die je gemakkelijk kunt pellen.
2. Omelet in een mok
Zin in roerei? Maak dan eens een magnetron-omelet in een mok! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt geweldig. Begin met het invetten van een hittebestendige mok met boter. Breek dan een ei in de mok en voeg je favoriete kaas, groenten of andere ingrediënten toe. Zet het daarna een minuut in de magnetron, roer het even door, en herhaal tot je een lekker roerei hebt.
3. Prik in het eigeel en voorkom explosies!
Dacht je dat je geen eieren in de magnetron kon maken? Fout! Zorg dat de magnetronplaat warm is, voeg wat boter toe, en tik het ei op de plaat kapot. Vergeet niet met een mes in de dooier te prikken, anders ontploft je ei en krijg je een rommelige magnetron.
4. Pocheren
Ben je ooit nerveus geweest over het pocheren van een ei? Maak je geen zorgen, deze methode is probleemloos. Giet gewoon een ei in een met boter ingevet plastic zakje, knoop het zakje dicht en leg het in een pan met heet water. Laat het even koken, en je hebt een perfect gepocheerd ei!
5. Een ei scheiden
Als je moeite hebt met het scheiden van eieren, is hier een makkelijke truc. Breek een ei op een bord, pak een lege plastic fles, en plaats de opening behoedzaam boven de eidooier. Knijp in de fles en laat dan los; de luchtdruk zuigt de dooier op, en voilà, een perfect gescheiden ei!