Yoghurt is echt zo’n allemansvriend die vaak wel ergens achterin je koelkast staat te chillen, en niet voor niets, dat spul is al eeuwenlang mega geliefd. En nu, met dat heerlijke zonnetje dat ons vrolijk maakt, zijn er een heleboel mensen die hun dag starten met een lekker bakje yoghurt, vaak gecombineerd met wat zomerse vruchten. Maar yoghurt is niet alleen een hit tijdens de eerste maaltijd van de dag; het vormt ook een fantastische basis voor allerlei gerechten, zowel in zoete als hartige varianten en het is ook perfect door sauzen en dressings heen. Je moet natuurlijk wel even checken wanneer het ver over de datum is, zodat je niet per ongeluk iets smerigs in je mond stopt.
Op ieder pak yoghurt vind je wel die datum waarop het advies wordt gegeven om het product te consumeren, maar het is geen keiharde grens. Natuurlijk, het is wel slim om ’t niet na die datum te laten versloffen, maar dat wil niet zeggen dat je de yoghurt niet meer kan eten. Veel mensen vragen zich af: “Hoe lang blijft yoghurt nu eigenlijk goed na de houdbaarheidsdatum?” Is het echt hoognodig om direct na die datum de yoghurt in de prullenbak te kieperen?
Scroll gauw verder naar beneden…