Foto 1
De eerste beet die we behandelen is een klassieke muggenbult. Deze kan zeer jeukend zijn, maar er bestaat een simpele truc om de jeuk tegen te gaan: warm een lepel op en druk deze vervolgens tegen de jeuken plek aan. Door de hitte verstoort de reactie die de jeuk veroorzaakt.
Foto 2
De tweede beet die we behandelen is een vlooienbeet. Belangrijk is dat je niet aan deze beet gaat krabben, anders kan er een infectie ontstaan. Als je last hebt van jeuk, kun je bij de apotheek of drogist een middel tot verlichting verkrijgen.
Foto 3
De derde beet die we behandelen komt van een bij. Deze kan in het begin vrij pijnlijk zijn. Probeer, indien mogelijk, de angel te verwijderen en koel het gebied om de pijn te verzachten. Een bijensteek is gelukkig meestal niet schadelijk of gevaarlijk.
Foto 4
Een tekenbeet, daarentegen, kan mogelijke gevolgen met zich meebrengen. Zeker als er een rode cirkel of vlekken rondom de beet ontstaan. Het is belangrijk de teek zo snel mogelijk te verwijderen, zonder gebruik te maken van alcohol, jodium, olie of andere middelen. Gebruik een pincet om de teek bij zijn kop vast te pakken en deze langzaam uit de huid te trekken. Het beetgebied moet daarna ontsmet worden. Als een deel van de kop in de huid achterblijft, is dit niet gevaarlijk, dat komt vanzelf weer uit de huid.
Foto 5
Mieren kunnen ook steken en veroorzaken een klein rood bultje dat kan jeuken. Hoewel het onaangenaam is, vormt het verder geen gevaar.
Foto 6
De zesde en laatste beet die we behandelen komt van bedwantsen. Je voelt de beten vaak niet echt, maar kan er wel symptomen door krijgen. De beste aanpak tegen bedwantsen is ervoor te zorgen dat je je beddengoed regelmatig ververst.
Bij ernstige jeuk of irritatie, kan Aloe vera lipbalsem verlichting bieden. Deze kan de irritatie verzachten en de huid kalmeren.