Gooi geen eierschalen meer weg! Deze tip zal je verrassen!

Als je dit ziet, zul je je eierschalen nooit meer wegwerpen! Ze zijn namelijk supernuttig!

Binnenkort belanden je eierschalen niet meer in de vuilnisbak!

Elke keer dat je een omelet bakt, heb je minimaal vier eierschalen over. Veel mensen gooien ze gewoon weg of doen ze op de composthoop. Best jammer eigenlijk, want eierschalen zijn echt heel handig!

Niemand wil een stukje eierschaal in hun eten terugvinden, maar je zal verbaasd zijn hoe veelzijdig ze zijn. Nee, niet per se om mee te koken, hoewel we je eerder al vertelden waarom het goed voor je kan zijn om eierschalen te eten. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop je eierschalen kunt gebruiken.

Een aangekoekte pan schoonmaken kan echt een hels karwei zijn, maar met eierschalen is dat verleden tijd. Maal de eierschalen fijn en strooi ze in de pan. Voeg een beetje zout en heet water toe. Even flink schrobben en je pan is weer spic en span!

Blenderbladen slijpen met een wetsteen is haast onmogelijk. Maar gelukkig is daar een simpele oplossing voor. Leg een paar eierschalen een half uurtje in de diepvries en gooi ze vervolgens in de blender. Giet er wat water bij en blend ze. De messen zullen weer werken als een zonnetje.

Eierschalen zijn rijk aan kalk, iets waar je planten dol op zijn. Droog de eierschalen en maal ze zo fijn mogelijk. Bewaar ze in een potje en gebruik ze wanneer je planten wat extra voeding kunnen gebruiken. Meng het met potgrond voor een vruchtbare boost.

Klik op volgende voor de volgende pagina