Een geniaal trucje: de verrassende voordelen van een spons in je koelkast!

Stel je eens voor dat ik een geheimpje met je deel waarmee je de versheid van je groenten en fruit in de koelkast een boost geeft. Je denkt misschien dat dit klinkt als sciencefiction, maar niets is minder waar. We gebruiken dagelijks allerhande voorwerpen met bepaalde functies. Een goed voorbeeld is de welbekende, maar vaak niet volledig benutte, keukenspons.

Waarschijnlijk houd je je spons in de buurt van de afwasbak, enkel en alleen voor het schoonboenen van je pannen en borden. Maar wat als ik zeg dat je dat sponsje net zo goed in je koelkast kan leggen? Het klinkt misschien gek, maar voordat je het idee naar het rijk der fabelen verwijst, lees gerust even door.

Het houdbaarheidsprobleem van groenten en fruit, die we natuurlijk niet willen missen vanwege hun rijke aanbod aan vitamines en mineralen, is iets waar we allemaal weleens mee kampen. Zelfs in de koelkast kunnen sommige groenten zoals sperziebonen en broccoli, of fruit zoals aardbeien, al na een dag of twee flink aan voedingswaarde inboeten. Zonde van al die goede stoffen die we zo hard nodig hebben!

Maar hier komt de simpele maar geniale spons-methode om de hoek kijken. Feit is dat vocht de grote vijand is als het aankomt op de versheid van je producten. Maar, door een paar keukensponsjes te verdelen over je koelkast, neem je dat overtollige vocht weg en geef je je eten een langere levensduur. Het enige wat je hoeft te doen, is wat sponzen op strategische plekken in je koelruimte te leggen.

Niet te vergeten, fris je sponzen elke twee weken even op door ze uit te wringen of vervang ze, en je groente en fruit zitten gebeiteld. Probeer deze budgetvriendelijke en makkelijke tip eens uit en kijk zelf hoe effectief het is. Veel succes met uitproberen!

Bron: tipsvanoma | Beeld: Youtube