Zo’n beetje iedere keuken heeft wel een koelkast staan, en dat ding is superbelangrijk voor het houdbaar houden van ons eten. Door voeding koel te bewaren, maken we het lastiger voor bacteriën om erop los te feesten. Maar vergis je niet, zelfs deze belangrijke keukenheld kan een gezondheidsrisico vormen.
Denk er eens over na hoe vaak we wel niet etenswaren in en uit onze koelkast halen, en hoe vaak die koelkastdeur wel niet open en dicht gaat gedurende de dag. Bij elke opening en sluiting krijgen ongewenste microben de kans om zich in onze koelkast te nestelen. Er zijn bepaalde plekjes binnenin die koelkast die een stuk smeriger kunnen zijn dan je verwacht, en vaak vergeten we juist die goed schoon te maken.
Een voor de hand liggende plek is het koelkasthandvat, waar iedereen continu aan zit, vaak genoeg met handen die nog niet zijn gewassen. Een echte broeiplek voor bacteriën dus. Maar er zit nog een plek in je koelkast die mogelijk nog meer bacteriën verzamelt, en die plek zou je nog weleens kunnen verrassen.
Benieuwd welke plek dat is? Check het op de volgende pagina.