In heel wat huishoudens, vooral die met jonge kinderen op de basisschool, blijft de aardappel enorm populair. Uit onderzoek van De Akkerwijzer blijkt dat zo’n 68% van de gezinnen met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud de aardappel bijna elke dag van de week serveert, om precies te zijn zes dagen. Waarom? Omdat aardappels redelijk goedkoop zijn, wat ze perfect maakt voor gezinnen met meerdere kinderen. Zo vertelt John Kruythof in een recent interview.
Maar hoe tover je die aardappels nou op een heerlijke manier op tafel? Er zijn talloze manieren en handige trucjes om je aardappels net dat beetje extra te geven. Kijk maar naar Paul Zonnenberg, die eigenaar is van een zaak waar ze zich specialiseren in het maken van gepofte aardappels. Volgens hem begint het allemaal bij een goede keuze in de winkel. Hij benadrukt dat Nederland bekend staat om zijn kwaliteitsaardappels en dat de echte liefhebbers in Portugal zitten. Vraag je je af of je de aardappels in koud of juist heet water moet doen?
Lees verder op de volgende pagina…