Gezondheidsvoordelen
Dit is waarom in stilte wandelen zo goed voor je is (en zo doe je het) Volgens de Amerikaanse personal coach Andrew White heeft het weren van geluid een diep effect op onze welzijn. “Frequente wandelaars in stilte ontdekken een rijkere band met hun omgeving. Ze worden meer bewust van de grond waarop ze lopen, de cadans van hun ademhaling, en de natuurlijke geluiden om hen heen. Het afwezig zijn van technologie levert een onbewerkte en zuivere ervaring op,” licht hij toe.
Scherpe zintuigen: terug naar de basis Het idee van stille wandelingen is niet nieuw; sinds de oudheid hebben we al zonder technologische verstoringen gewandeld. De oorsprong van de stille wandelingen wordt echter gevonden in het boeddhisme. “Hoewel het misschien als een trend overkomt, heeft het concept zijn wortels in het zenboeddhisme en maakt het deel uit van loopmeditatie,” zegt levenscoach Bayu Prihandito.
Gezien onze tegenwoordige overbelasting met schermtijd en de constante aanwezigheid op het internet, leven we op een continue ‘aan’ modus. Stille wandelingen kunnen een ontsnapping aanbieden uit de dagelijkse druk en chaos. “Een stille wandeling nodigt je uit om op een positieve manier te genieten van de eenvoud en rust van de natuur. Het prikkelt je zintuigen.” Op de volgende pagina vind je tips over hoe je dit kunt aanpakken. Lees dus snel verder!