Waarom je bakpapier om je bakvorm moet vouwen: de geniale truc die alles makkelijker maakt

Als je ook maar af en toe een cake bakt, herken je het vast: de cake plakt aan de vorm of het bakpapier blijft maar niet netjes in de hoeken zitten. Gelukkig is daar een super simpele hack voor. Met deze snelle truc is je cakevorm in een paar tellen strak bekleed met bakpapier.

Zo pak je het aan

  1. Pak je cakevorm erbij
    Zet de lege vorm op het aanrecht neer.

  2. Leg een vel bakpapier over de vorm
    Neem een vel dat royaal over de randen heen hangt.

  3. Vorm het papier langs de randen
    Duw het bakpapier rustig over de rand en langs de zijkanten van de cakevorm. Het papier neemt vanzelf de juiste vorm aan.

  4. Haal het papier weer los
    Je hebt nu een vel dat exact de vorm van je cakevorm volgt, inclusief de hoekjes.

  5. Leg het papier terug in de cakevorm
    Omdat het al voorgevormd is, blijft het keurig liggen. Weg met flapperende randen of geprop in de hoeken.

Waarom dit zo goed werkt

  • Het scheelt tijd: je hoeft niet meer te knippen en te frummelen.

  • Het papier sluit strak aan, waardoor je cake gelijkmatig gaart.

  • Je tilt de cake er moeiteloos uit – en je vorm blijft schoon.

Nog een handige tip

Wil je voorkomen dat het bakpapier verschuift? Smeer de cakevorm eerst dun in met een beetje boter of olie en leg daarna pas het bakpapier erin. Dan blijft het nog beter vastzitten.