Man eet voedsel na houdbaarheidsdatum en onthult verrassende uitkomsten

Veel mensen zijn dagelijks bezig met manieren om geld te besparen, van het gebruik van kortingsbonnen tot het beperken van extra uitgaven. Wanneer het om voedsel gaat, wat een basisbehoefte is, wordt het een beetje lastiger. Een opvallende manier om dit aan te pakken, komt van een jonge influencer op social media die ervoor kiest om producten te consumeren die over de houdbaarheidsdatum zijn. Deze ongewone strategie helpt niet alleen om de portemonnee te ontzien, maar vermindert ook voedselverspilling.

Gavin Wren, beroemd op sociale media, zet zich serieus in tegen voedselverspilling. Hij heeft video’s gemaakt waarin hij voedsel eet dat over de houdbaarheidsdatum is en heeft deze gedeeld met zijn volgers. Het idee is simpel: besparen door producten die nog te gebruiken zijn niet direct weg te gooien. Tijdens een van zijn avonturen opende hij een pak kaas dat al vier maanden over datum was. Hij probeerde een stukje en vond dat het nog steeds prima was, zelfs met een smaak die verschilde van een week eerder.

Gavin hoopt iets in onze denkwijze te veranderen als het gaat om het weggooien van voedsel. Hij is ervan overtuigd dat als we ophouden met het zonder meer weggooien van voedsel dat nog goed is, we een groot verschil kunnen maken in het verminderen van verspilling.

Hoewel hij ervoor kiest om producten over hun houdbaarheidsduur te eten, benadrukt Gavin dat het niet altijd een goed idee is om zijn voorbeeld te volgen. Zijn opvallende keuzes brengen wel wat risico’s met zich mee. Hij wil met zijn video’s vooral het gesprek op gang brengen over voedselverspilling en mensen bijleren over het verkleinen daarvan.

Gavin heeft al vaak voedsel gegeten dat over de datum was. Dat varieert van melk die 41 dagen over de datum was tot yoghurt die er 43 dagen overheen was. Hij heeft ontdekt dat, hoewel de smaak soms anders wordt, hij nog nooit ziek is geworden van deze experimenten.

Er was echter een keer dat hij zich vergist had. Hij liep een voedselvergiftiging op na het consumeren van spinazie die te lang had gelegen. Hij dacht dat het nog wel kon, maar dat bleek een vergissing te zijn. Kort nadat hij de spinazie had gegeten, voelde hij zich niet lekker.

Zijn keuzes zetten aan tot nadenken over onze relatie met voedselverspilling. Heb je zelf ooit overwogen om producten die over datum zijn te consumeren om te voorkomen dat ze weggegooid worden? Wat vind je van zijn aparte aanpak?