Ontdek het geheime ingrediënt dat je pastasaus onvergetelijk maakt!

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat er soms geheime ingrediënten worden gebruikt om een heerlijke pastasaus te maken. Neem bijvoorbeeld de bolognesesaus, een van de meest geliefde gerechten uit Italië, die in veel huizen net dat beetje anders wordt bereid. In Italiaanse families worden speciale toevoegingen vaak geheim gehouden om de smaak van deze klassieke saus te verbeteren. Maar we hebben een fascinerend Italiaans recept gevonden dat een nogal vreemd ingrediënt in bolognesesaus verwerkt. Zou jij het aandurven om deze unieke toevoeging in jouw saus te gebruiken?

Bolognesesaus vindt zijn oorsprong in Bologna, een stad in het noorden van Italië. Deze plek is beroemd om zijn uitmuntende gerechten. In de originele bolognesesaus tref je traditioneel de volgende ingrediënten aan:

  • Rundergehakt
  • Pancetta (gerookt spek)
  • Ui
  • Wortel
  • Bleekselderij
  • Tomatenpuree
  • Wijn
  • Volle melk

In de oorspronkelijke recepten wordt vaak boter of olijfolie gebruikt tijdens het koken. Tegenwoordig variëren veel mensen met hun recepten. Sommigen kiezen ervoor om verse tomaten of kippenlevertjes toe te voegen, terwijl anderen juist pancetta of melk eruit laten. Maar het geheim dat je saus echt verrukkelijk maakt, lees je op de volgende pagina.

Ontdek meer op de volgende pagina