Deze voedingsmiddelen kunnen gevaarlijk zijn om opnieuw te verwarmen

Als je na het eten met een halve pan overgebleven voedsel zit, vraag je je misschien af of je het in de koelkast moet zetten of dat je het beter kunt weggooien. Het is van belang te begrijpen dat je niet alle soorten voedsel zomaar opnieuw kunt opwarmen. Er zijn namelijk sommige gerechten die je beter kunt weggooien als ze over zijn.

Aardappelen
Je kunt aardappelen nogmaals opwarmen, maar alleen als ze meteen na het koken de koelkast in gaan. Als ze eerst afkoelen tot kamertemperatuur, kan er een zeldzame bacterie, botulisme, gaan groeien, wat voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Rijst
Bij het opnieuw opwarmen van rijst kan de bacterie bacillus cereus zich ontwikkelen, die schadelijke stoffen produceert die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Om dit te vermijden, moet je de rijst snel in de koelkast zetten tot maximaal vier graden, niet langer dan twee dagen bewaren en goed opwarmen voordat je het opnieuw eet. Warm rijst alleen opnieuw op als je het na het koken meteen in de koelkast hebt gezet.

Kip
Het opnieuw verwarmen van kip kan de eiwitsamenstelling veranderen, wat spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Daarom moet bij het opwarmen zowel de binnen- als buitenkant van de kip minimaal 75 graden bereiken. Je kunt dit het beste controleren met een keukenthermometer.

Ontdek nog meer voedingsmiddelen op de volgende pagina, ik weet zeker dat je die vaak gewoon opwarmt!